Fortsatt arbete.

Egentligen skulle vi hålla våran första redovisning idag, men en av totalt tre studenter var sjuk. Så till allas glädje sköt vi upp examinationen en vecka. Under lektionen idag gjorde vi istället klart vår samiska fågel som muterats av strålningen från Tjernobyl – med glittriga renhorn, näbbskor, skoband, lasso och hela köret!

13045665_1256318007729107_1088334198_n

Det svåraste med att skulptera var att få en bra grundstomme. Vi gjorde vår av hönsnät och ståltråd. På vår skiss står fågeln på ett helt annat sätt. Det var inte helt lätt att få materialet att forma sig som man ville. Men när grunden var klar var det bara att kleta på gipsbindor och papier-maché. Vi använde gips till kroppen och fötterna, och papier-maché till huvudet och halsen eftersom att det är lättare än gips. Hornen gjorde vi också med papier-maché medan näbben gjordes i självtorkande lera. Jag flätade skobanden med en teknik jag lärde mig i slöjdundervisningen på mellanstadiet – Vänskapsband!

Dessutom fick vi testa gjuta med gips i ballonger. Det är svårt att förklara hur vi gjorde, men ni får kanske en bättre inblick när ni får se resultatet nästa vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s